Idei utile in alegerea si folosirea unei canapele extensibile

 

Cand spatiul din locuinta este unul limitat si nu iti permiti sa ai camera de oaspeti sau pur si simplu locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament cu suprafata restransa, solutia unei piese de mobilier multifunctionale pare un compromis obligatoriu. Majoritatea utilizatoilor care intampina aceasta problema se vor gandi sa cumpere canapele extensibile ieftine, dar care sa fie trainice si confortabile.

Ce alternative ai pentru dormit

Daca se doreste un model care va fi transformat in pat pe timp de noapte, e indicata varianta formata din doua segmente, si nu cea din 3, mai ingusta. A doua solutie mentionata nu este la fel de robusta cand o montezi si nici nu ofera prea mult confort in timpul somnului. Daca trebuie sa o folosesti pentru odihna, e mai bine ca necesitatea sa se iveasca rar.

 

Ce folosesti in zona livingului

Cand locuiesti singur sau in cuplu, necesarul de locuri la o canapea pliata va fi de maxim 3. Nu se pune problema sa suplineasca utilitatea unui pat? – Cu atat mai bine – o vei folosi mai mult cand ai musafiri, te uiti la televizor sau joci jocuri pe consola. Ai o locuinta incapatoare si ceva mai mult spatiu pentru mobilierul ales? – Atunci poti miza pe o varianta tip coltar de living, care va oferi confort pentru un numar extins de persoane.

Ce materiale si accesorii sunt utile

Moda canapelelor tapitate cu piele inca mai face furori in unele medii sociale, insa pe langa faptul ca acestea se dovedesc a fi costisitoare(pielea naturala), mai si impun un regim de intretinere pretentios(se tin departe de razele solare sau caldura si se curata numai cu substante speciale). Evita sa le cumperi, daca nu ai timp sa faci curatenie temeinica saptamanala sau detii animale de companie.

De asemenea, sunt excluse culorile deschise, intrucat praful si murdaria se vor acumula rapid pe suprafata texturata si, in cel mai scurt timp, canapeaua ta alba va deveni gri. Mai mult, daca se pune problema sa fie utilizata ca pat, vei descoperi rapid cat de incomod e sa dormi fara cearsaf, chiar daca ai avut grija sa il folosesti.

Nu in ultimul rand, desi suna tentant sa decorezi canapeaua cu tot felul de perne si pernute, o sa iti dai seama ca un singur astfel de accesoriu de persoana e suficient, altfel piesele respective sfarsesc prin a ocupa mai mult spatiu decat tine pe canapea sau inchise in vreo debara.

 

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *